Reiseruten

i 1862

i 2003

Stedene

5. juli 2003 - Fossegård ved Hunderfossen

Kom hit ganske sent på kvelden den 5. juli. Vi blir her to netter selv om vi allerede ligger godt etter Ibsen som passerte Hunderfossen den 25. juni 1862 .

Fint sted med utsikt ned til elva og fossen. Vi går en tur over demningen og kikker på fossen, men velger å holde famileparken på avstand. I det vi tusler tilbake henger månen trolsk over åsen på den andre siden av dalen.

HunderfossenI dag temmer en demning fossen som på Ibsens tid hadde fritt spillerom. Han benyttet kvelden til å fiske i elva, vi må nøye oss med å kikke på fisk i et akvarium ved siden av kraftverket som ligger her nå.

Vel tilbake så vi gjennom dagens bilder og rundet av med å kikke på Matrix 1. Mye man kan bruke PC'en til! Diskuterte litt om Neo kunne sees som en moderne utgave av Peer Gynt, men kom vel til at det stort sett bare var outsider-rollen de to hadde felles og at Wachowski-brødrene neppe kommer i samme kategori som Ibsen.

Vi bestemmer oss for å ta turen innom Maihaugen på Lillehammer dagen etter. Dessuten vil vi besøke Aulestad, hvor Bjørnstjerne Bjørnson bodde i mange år. Bjørnson var en viktig person i Ibsens liv og vi tar turen selv om han ikke bodde der i 1862. Ibsen passerte heller ikke gjennom Gausdal, men tok strake veien opp Gudbrandsdalen.

J H & P O M - Mediesenteret 2003