Keltere, romere og Asterix

MEGALITTENE

DRUIDER

TEMPELRIDDERNE

KONG ARTHUR

GRALEN

DVERGER OG RINGER

KELTERE/ASTERIX

FANTASY

hovedsiden

 

 

Mer om Asterix

I den verden hvor vi finner Asterix og vennene hans, er hele Gallia erobret av romerne, unntatt en landsby, nemlig der hvor Asterix holder til. Erkefienden Cæsar prøver gang på gang å erobre denne siste galliske landsbyen, men klarer det aldri. Gallerne er for lure, og de romerske legionærene for dumme til å makte oppgaven.

Det er mange rare typer i Asterix' verden. Hans beste kamerat er kjempen Obelix, som har styrken sin i armene og ikke i hodet. Kjempekreftene sine har både han og Asterix fra en trylledrikk. Druiden Miraculix lager denne styrkedrikken, og han er ellers hjernen bak mye av motstanden mot romerne.

Landsbyhøvdingen Vitalstatistix er sjef i landsbyen, men det kan knapt sies at det er han som berger landsbyen gang på gang mot romerne. Trubaduren Cacofonix er landsbyens barde, men ofte en pest og plage med de evinnelige lange (og falske) sangene sine.

Albummene om Asterix og vennene hans er tegnet av Albert Uderzo og forfattet av Rene Goscinny. Det første albummet kom ut i 1961, og på norsk ble det kalt Asterix og hans tapre gallere (1969)

MER OM KELTERE * MER OM ROMERE * ASTERIX * BØKER * PEKERE