Keltere, romere og Asterix

MEGALITTENE

DRUIDER

TEMPELRIDDERNE

KONG ARTHUR

GRALEN

DVERGER OG RINGER

KELTERE/ASTERIX

FANTASY

hovedsiden

 

 

 

Da romerne for to tusen år siden dro på hærtog nordover i Europa, traff de på keltiske stammer. Kelterne hadde da for flere hundre år siden erobret Roma, så romerne kjente godt til dette folket fra før.
Romerne kalte de kelterne som holdt til i Frankrike for gallere, og det måtte flere kriger til før gallerne lot seg innlemme i det romerske riket. Kelterne var et gammelt folkeslag, som hadde bodd over store deler av Europa. Vi har mange fine prydgjenstander etter dette dyktige folket, og ellers har de etterlatt seg mange minner.

Romerne var et krigersk folk som hadde som mål å vinne herredømme over hele Europa. Men i nord støtte de på de andre folkeslag som var like gode krigere som dem selv. Den romerske hærføreren Cæsar ledet noen av de blodigste krigstoktene noensinne, der hundretusenvis med gallere (keltere) ble slaktet ned og like mange solgt som slaver.

Asterix og alle figurene du finner i heftene og filmene om de tapre gallerne som kjemper mot overlegne romerske styrker, er nok fri fantasi. Men forfatteren har bygd på historiske kilder, og mye av det som beskrives er mer eller mindre riktig.

MER OM KELTERE * MER OM ROMERE * ASTERIX * BØKER * PEKERE