Julemiddag

Attende til startsida

Torsdag 15.12 2005

 

Det er mange sanseinntrykk som møter deg når du skal på julemiddag på Bergsdalen Skule. Deilig duft av nylaget julemat sprer seg i skolebygget. Rommene er forvandlet fra klasserom til restaurant. Servitørene har gjennomførte og stilfulle klær. Alle har en nisselue på hodet. De ser ut til å ha det hele under kontroll.

 

Elevene på 6. og 7.trinn inviterer til julemiddag. Dette er entreprenørskap i praksis. Elevene har forberedt måltidet godt. En av elevene er leder for elevbedriften. Det er tre arbeidsgrupper. En gruppe har ansvar for økonomi. En annen gruppe jobber med innkjøp og intern kontroll. Den tredje gruppen har ansvar for kundebehandling. Arbeidsoppgaver består av innkjøp, tilberedning, dekorasjon av bord og lokalet, servering og salg.

 

På menyen er det 3 retter. Til forrett er det en utsøkt hjemmelaget potetsalat med spekesinke og salatblader. Til hovedrett serveres en spesialitet få skoler er forunt, nemlig Bergsdalen Skule sin egen korv.  I tillegg er det medisterkake, medisterpølse, hjemmelaget kålrabistappe, surkål, rødkål, poteter, saus. Til dessert er det riskrem med bringebærsaus. Etter middagen blir det servert kaffe og pepperkaker.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

          Hvem er gjestene? Det er foreldre, besteforeldre, søsken, gjester fra bygda og tilreisende. Det er en hyggelig atmosfære i lokalet. Servitørene betjener gjestene profesjonelt. De tar opp bestilling og skriver ned på flotte notisblokker. Her er det også mulig å bestille ta-med-mat. Servitørene er noen flinke kremmere, og salget går strålende. Skolen har produsert totalt og solgt 60 kilo korv denne høsten. I tillegg til julemiddag er det også salg av selvplukket og hjemmelaget blåbærsyltetøy.

 

 

Dette var en flott og eksklusiv julemiddag. Terningkast: 6.

 

Tekst og foto: Torbjørn Lundhaug