Kristin Hinna

Bilde av en katt som hopper rundt seg selv   Familienavnet er stedbundet til Rogaland, men jeg er 100% sørlending. 
"Si mæ finnes et bedre liv, enn en skjærgårdstur som tidsfordriv? Kjenne lukt av brygg og sjø og tang. Høre måganes egen sang. 
Kristiansand, Kristiansand, du æ et helt lide eventyr land. Det rare og magiske har du bevart. Måtte du alltid få skinne klart
". 
Siden høsten 1996 har jeg jobbet på Høgskolen i Bergen, avdeling for lærerutdanning. Jeg har utdanningen min fra UiO og Høgskolen i Agder. Til slutt endte jeg opp med et hovedfag i matematikkdidaktikk. Hovedoppgaven var: Elevers kunnskaper og fremgang i matematikk. En toårig undersøkelse av 300 ungdomsskoleelever. Høgskolen i Agder har Knutepunktfunksjon i realfagsdidaktikk med vekt på matematikk og bruk av IKT (informasjon, kommunikasjon og teknologi).

Jeg er en av 18 som jobber på Seksjon for matematikk fagdidaktikk. I år er jeg seksjonsleder og har det faglige ansvaret for Matematikk4 (matematikk for småskoletrinnet) og matematikk-delen kurset V-GLSM (videreutdanning i grunnleggende lese, skrive og matematikk for førskolelærere). Jeg er også en av to superbrukere på it's learning.

 
 

I 2002-2003 var jeg med å utviklet et nytt interaktivt læringsmediet for mellomtrinnet  knyttet til Caspar Forlag og Mediesenteret ved Høgskolen i Bergen. Det er finansiert med midler fra Læringssenteret. Produktet har fått navn 'matematia'.

Som FOU prosjekt jobber jeg med papirbretting/origami. Dette er en fin aktivitet som er anvendelig på alle trinn i skolen. Gjennom dette prosjektet ser jeg på barns språk i det geometriske rommet, og prøver å utnytte dette på en konstruktiv måte for å videreutvikle det geometriske språket hos barn. Hva med å prøve seg på en Trane 2. Jeg prøver også å få tid til å jobbe med hvordan man kan integrerer IKT på en pedagogsikk godt måte i utdanningene vi har ved HiB.

I løpet av årene på Høgskolen i Bergen har jeg hatt ulike publikasjoner

Min FoU jobbing med origami har vært utgangspunkt til flere turer til Japan (1, 2). 
Bilde av en japansk talltrekant  Ved siden av dette har jeg også en annen hjertesak; det er Pascals talltrekant. Selv om talltrekanten har fått navnet sitt etter Blaise Pascal er ikke dette helt rettferdig. Den har eksistert lenge før den tid. Det var han som først begynte å systematisere den. 

Talltrekanten har fascinert meg siden jeg første gang kom bort i den. Det var på Kristiansand Lærerhøgskole. Der jobbet jeg med talltrekanten i en av semesteroppgavene vi hadde. Etter den tid har den opptatt en del av fritiden min.  

Her ser du en av de første talltrekantene som er dokumentert - en japansk utgave fra 1781.  

I Europa er det antagelig Pytagoreerne (ca 540 f.Kr) som var blant de første som så tallfølger i talltrekanten. 

Tall er fascinerende og på nettet synes jeg denne siden er spennende. Synes du skal ta en titt på den.
http://richardphillips.org.uk/number/.

I fritiden min liker jeg å farte rundt på sykkel. For øyeblikket har jeg ingen sykkel, men når jeg blir stor da ...
Ved Høgskolen har vi i år dannet en egen MC-klubb: HiBikk. Aktiviteten har ikke vært så veldig stor, men vi håper den vi ta seg opp i løpet av året som kommer. Vi er støttemedlem i Likevel MC. Likevel MC Norge er en interesseorganisasjon for de som er interessert i motorsykkelkjøring og som har en eller annen funksjonshemning som krever ombygning eller tilpasning og som gjør at en standardsykkel umiddelbart ikke passer for dem.

Bilde av meg og en sportster 1200 

Her ser du meg med en Sportster 1200. En nydelig sykkel som jeg godt kunne tenke meg igjen.

Klikk på bilde så får du høre hvordan det lyder nå en HD starter.

Nydelig, hva? J


 Denne hadde jeg meg en tur på i sommer. 
Oppdatert 13 des 2005
Kristin Hinna